17 October 2011

Sentap I



Saya ni sebenornye susah nak sentap2 ni. Apa barang sentap2. Not my level ok. Cewah not my level katanya.  Yelah saya ni dalam bab mengutuk orang kira jaguhlah. Orang yang selalu sentap dengan saya sebenarnya. Tapi tu lain yer. Mengutuk2 manje gitu kann. Tapi kejadian yang baru ni betul2 buat saya sentap


Kisahnye begini


Adelah sekali tu minggu lepas dalam kelas kimia. Cikgu suruh saya baca soalan dan jawapannye. Almaklumlah soalan dan jawapannye dalam bahasa inggeris jadi saya pun membacanya ikut slang orang putih. Cewah slang konon padahal slang ko macam orang asli Mah Merut speaking english gitu kan. Yelah kan kenalah belajar slang dari sekarang. Cita2 nak jadi lawyer kan so english kenelah ok kann


Bila speaking tu saya harusnya feeling2 pakai baju orang asli gini

Then adelah sorang kawan ni *kawan ke? dok kondem2 kata english saya overlah tak sedaplah. Tapi takpe. Saya relax dulu walaupun sentap kan. Saya ambil positif perkara tu. Saya sedar accent (loghat) saya cacat lagi so saya akan perbaiki lagi.

Tapi tadi yang paling menyakitkan hati benda tu jadi lagi. Yang penting lebih dasyat ye

Dia dok canang2 satu kelas yang accent saya cacat. Sentap tak ko bila dia dok ajuk2 saya

Hey what are you doing ? What are u doing ??

dia ulang2 kat classmates ikut accent saya. Amboi. Ni dah melampau ni.

Terus saya feeling2 dawson tengah menangis

Kalaulah benda ni jadi kat korang ape korang rase? Memanglah saye seharusnya tak mengambil kisah perkara ni tapi melampau ok kalau macam tu sekali nak judge saya. 

Saya terima segala kritikan. Tapi tak perlulah dok canang satu kelas. Saya ade maruah ok. Cuba kalau ko slow talk, berhemah cakap dengan aku. Tak ke sejuk hati aku. Silap2 haribulan aku belanje tiket pergi Paris pergi balik ok. Siap upah 10 bibik teman kau. Taknak ke?

So sekarang, oleh kerana kau telah buat aku sentap sesentap-sentapnye



Perang Dingin pun bermulalah uolss
( tiru ayat kak senduk )