26 June 2011

Siapakah saya sebenarnya ?






Kadang-kadang kita tak kenal diri kita, tak kenal ape kah bakat kita yang sebenarnya. Entahlah. Dah beratus kali rasanya saya tukar ambition. Now, my ambition is PEGUAM haha.


Pasai pa saya pilih peguam?


Hikmah dari kekalahan yang tidak adil waktu kat Bahas Negeri hari tu, baru saya perasan yang bakat saya ialah BERHUJAH dan sikit2 kemahiran PSIKOLOGI. Wahh haha. Nak tunjuk bakat yang beso2 je =.=""


Ditambah lagi dengan result2 subjek sains yang cukup2 makan je tu. Saya rasa tahun ni ajelah kot saya teruskan bidang sains. Sedangkan addmath form five pun separuh mati nak lulus, ini kan pula addmath Matriks/Form 6/Asasi. Aii idakk ler. Tumpor ler aku! Asalnya cita2 saya psychologist, tapi mmm nampaknya terpaksalah lupakan profesion tu...






PEGUAM. Ya. Tu lah rasanya profesion yang ngam dengan saya kot. Lagipun subjek Sejarah memang favourite saya. ( Bukan berlagak ye ) Cuma yang perlu ditingkatkan, English. Takpe lah nanti saya mintak Usop Wilcha tolong ajarkan. Itulah pentingnye english edukesyeennn, kaannn..


Now, matlamat saye, skor banyak2 A+ ( kecuali ADDMATH haha ) kat SPM, then ke LAW lah saya berhijrah.




GOODBYE SCIENCE STREAM !




1 commentos:

Lynna Aleya said...

troskan am...nnt ble ak ade masalah, ak xyah cri pguam lain...hehehe