26 June 2011

Siapakah saya sebenarnya ?






Kadang-kadang kita tak kenal diri kita, tak kenal ape kah bakat kita yang sebenarnya. Entahlah. Dah beratus kali rasanya saya tukar ambition. Now, my ambition is PEGUAM haha.


Pasai pa saya pilih peguam?


Hikmah dari kekalahan yang tidak adil waktu kat Bahas Negeri hari tu, baru saya perasan yang bakat saya ialah BERHUJAH dan sikit2 kemahiran PSIKOLOGI. Wahh haha. Nak tunjuk bakat yang beso2 je =.=""


Ditambah lagi dengan result2 subjek sains yang cukup2 makan je tu. Saya rasa tahun ni ajelah kot saya teruskan bidang sains. Sedangkan addmath form five pun separuh mati nak lulus, ini kan pula addmath Matriks/Form 6/Asasi. Aii idakk ler. Tumpor ler aku! Asalnya cita2 saya psychologist, tapi mmm nampaknya terpaksalah lupakan profesion tu...






PEGUAM. Ya. Tu lah rasanya profesion yang ngam dengan saya kot. Lagipun subjek Sejarah memang favourite saya. ( Bukan berlagak ye ) Cuma yang perlu ditingkatkan, English. Takpe lah nanti saya mintak Usop Wilcha tolong ajarkan. Itulah pentingnye english edukesyeennn, kaannn..


Now, matlamat saye, skor banyak2 A+ ( kecuali ADDMATH haha ) kat SPM, then ke LAW lah saya berhijrah.




GOODBYE SCIENCE STREAM !




02 June 2011

Bahas Ala Parlimen : Sampai situkah perjuangan kita ?


Ish ish ish lame bebenor tak hapdatenye. Dah macam belachan dah blog ni. Almaklomlah perap lame-lame kaann.


Ate ape lame bebenor nak hapdatenyee. Takyoh ler mike buat blog. Kite bakorr je senang !


Baru tadi gi makan pizza ngan geng bahas. Nak mengubat kekecewaan. Ye lah kan. Masih takleh terima lagi kekalahan kat peringkat negeri ritu. Kalau kalah sebab hujah and bidasan tak kukuh takpe. Ni kalah sebab ade perubahan format yang tak diberitahu. Ish SEDIH SEDIH ! Tak adil sungguh.


Bukan senang nak sampai ke peringkat negeri. Jauh pulak tu. Tup tup jadi camni pulak...


Ape ape pun. Nak buat camne. Terima aje lah. Mane tau kot2 ade hikmahnye kann. Tapi aku tetap takkan lupekan kita sepasukan. Walaupun dah kecundang, tapi semangat tu still ade. Mane lah tau kot2 kat unibersiti ( tu lah pentingnye english edukesyeennn ) nanti ade rezki join bahas kan. Tapi pasukan yang ni aku akan ingat sampai bila-bila. Dengan korang lah aku mengenal erti kerjasama, erti persahabatan... Aduh.. Feeling dah ni.



YAB Nurlina Muhd Ali, YB Muhd Azham Marwan, YB Muhd Khairi Hussin, YB Muhd Fuad Saaid, YB Nurhanisah Mat Noh

PASUKAN BAHAS DAERAH BATANG PADANG (SMK SUNGKAI) 2011

♥ U ALL !




P/S : Bahas ASRAMA pulak? HEHE.