19 September 2010

Probleemmlah .

Lets we bertindik untuk menyelesaikan problem itu..


Dari semalam sampai hari ni..,, TAK senang duduk je. Taktaulah kenape..


Makan pun terasa tawar, minum.. lagilah.. Berape tong gula yang mak  bubuh dalam air pun tak terasa manisnye. Semuanya rasa tawar, pahit, masamm.. Sakit tekak I taww...


Bangun tidur aje rasa maleh sangat nak bangun. Badan ni haa. Mengada2. Bila nak bangun mulalah sakit2 badan.


Waktu mandi pulak, teringin je nak berkubang lama2. Biar demam HAHAHA!! Bila demam best tau. Barulah mak layan lebih siket. Bukan senang nak jadik `raja` kann..


Mata pun cam kaburr je. Nak kata rabun, memang ye saya rabun tapi saya pakai contact lens. Tapi pakai lens pon saya rasa `blur` jugakk. Bila nampak homework yang bertimbun2, taknampak terus. Hehehe mengade-ngade.


Cantik tak contact lens I. Tergoda tak?


Masa pun cepat je berlalu. Macam main2 dengan saya pulak. Dulu lagi 2 minggu, pastu seminggu,,




Pastu tinggal berape jam je lagi nak sekolah.  DAHLAH HOMEWORK BANYAK TAK SIAP!



15 September 2010

No tittle !



Dia datang ! Dengan lenggang lenggoknyaaa.. 

Err assalamualaikum. Duit raya banyak kerr.. Saya takdelah dapat banyak sangat. Almaklumlah dah `tua2` ni kan. Tapi kalau nak bagi pun ape salahnyee hihihii..


Bila dok sorang2kan. Teringat je yang lagi setahun je nak tinggalkan sekolah menengah. Yelah memangla kira `lama` lagi kan, tapi entahlah.. rasa PELIK.


Imaginelah, dari form one sampai ke form five ( tunjuk 5 jari besar2 ), tiba2 bila hari last kang, berpisah. Adui. Memang tak boleh dibayangkan. Gelaran2 terhormat Diva Dilupai, Opah Kuat, Kambing, Itik, 4 Perut yang saya bagi kat kat kawan2 tu mesti teringat aje kann....


Kekadang rasa nak jadi umur 16 je sampai bebila. Takde berpisah2 lagi dah..



08 September 2010

Raya Oi !


Kueh rayanya berbakul-bakul


Baju rayanya berpasang-pasang


Pelitanya berlip-lap lip-lap


Meriam bulohnye berdentum-dentum


Ketupat-nya , lemang-nya berpinggan-pinggan


Duet Rayanya berbondong-bondong


Tak kisahlah. Yang pentingnya RAYA

Selamat Hari Raya buat semua muslimin dan dan muslimat. Juga tak dilupakan pada reader2 sekalian yang setia membaca blog yang tak seberapa ni. Minal Aidil Wal Faizin.