31 January 2010

I Hate Sejarah Because Its Useless!



Muka buku ( Facebook ) memang best. Lagi pulak dengan game2 tu semua kan. Dekat muka buku kita boleh cari kawan2 lama , main kuiz2, berkebun ( Farmville ), tilik nasib ( Orang Islam jangan gatal nak join ), buat bisnes...  Dan macam2 lagilah haih. Thats why la populariti Facebook mencanak2 sekarang. Sampai orang ( bukan saya ) kata , kalau takde Facebook tu memang ketinggalan zaman jugakla..

Okeh. Dekat Facebook yang bestnya juga kita boleh melepaskan amarah/meluat/benci kita. Orang kata ( Bukan saya lagi. ) lepaskan tekanaann. Cehh! :P Lagi2 pula kalau ade orang sokong. Then dia pun bagi2 komen yang membinalah katakan. Lagilah best. Kalau jenis ade yang anti seseorang artis tu. Ha dah mula dahlah buat group macam I Hate F**** S***** tu kan hahaha! :P

Tengok sajalah peminatnya.

Seperti yang dikatakan, yelah Facebook kan tempat melepaskan semua tekaanaann. :P Ha mungkin adik2 ( Perasan besar dah owner blog ni. ) ni stress agaknyaaa.. Yelah kan nak kena mengadap muka cikgu Sejarah aje kan. Lagipun Sejarah kan untuk orang2 yang da matiii..

 Alahai kesiannya kau Sejarah.

Mengikut angka ahli kumpulan tu. Memang sudah terbuktilah ramai orang tak suka Sejarah ni. Tapi...


Macam mana group yang benci Sejarah dah jadi group perkauman? Pelik pula rasanya ya. 1 Malaysia? Rasanya dah tak relevan kott. 

Tertarik pula dengan komen amoi ni...


Kadang-kadang terfikir. Macam mana Malaysia akan datang? Kalau jasa2 nenek moyang kita pun dicampak ke lubang tandas?

10 commentos:

Lat Ta Li Lat said...

ni org2 yang tak sedar diri, kalau tak sbb jasa insan yg wujud dlm sejarah lepas, mgkin dorg tak boleh main fb dgn sng ati camni.

LORD ZARA 札拉 said...

Hohoho~
Ni yang nak search ni~

ada lagi tak benda alah ni?

JMR said...

hati2 kalo wat statement kt intenet, silap2 kena tangkp..

i pon xnmpk keberkesanan 1malaysia ni..huhu

zai said...

humm sejarah beshla..cume sesape yg kureng menghayati ape tu sejarah je yg rase subject ne xbesh..if xde sjrh maknenye xdela development kat negare kite, MALAYSIAA tanah tumpahnya darahku ahhaa..(skema sikit disini),xkenal lah sape tu JWW Birch, Mat kilau,Dato Bahaman,Rentap si pengegar dunia and seangkatan dengannye, and korang pon xtahulah asal usul korang sekalian..so korang assumed lah yg subject ne mmg enjoy to learn..knowledge for us

HIZAMI said...

kan? even we hate or dislike SEJARAH, but, people who use this medium to show how much they hate it adalah mereka yang bodoh. erk.

Ibuhani said...

jgn lupakan sejarah....sbb byk benda yg kita dpt n pelajari dr sejarah ni.....

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

Salam kenalan dari kami… ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita.. harap aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…
Salam sebuah persahabatan….

cik EPAL said...

tak suka sejarah jugak :D

||| PöJìé PööH ||| said...

tanpa sejarah, tiadalah hari ini.. apatah lagi esok lusa..
sejarah yang mengajar kita menjadi manusia yang lebih berjaya utk masa hadapan!
apa² pun Pojie pun xsuker sejarah!
buku teks sejarah adalah ubat tido Pojie..
hahah!

.YB. .DatO. .PanglimA. .DabiR. .RemajA. said...

apa kes mereka wak gambo gini?
sbb tulah kerajaan wak subjek sivik

tp, kdg2 cg x nak ngajo sivik...
sbb 2lah juga jadik gini