18 November 2009

Wawawaa... :(

Sdihnye aku hari ni... :( Aku sedarla spe aku ni... Wawawa... =[ Mmm... Aku sedar lama da yg dia cam xsuke aku dari taon lepas agi... Dia cam xmo pndang aku je... Kdg2 aku wat lawak pon dia cam marah2... Sedihnye aku... Pastu tadi kwn aku yg agak rapat ngn aku pon marah2 aku... Last2 sekali, aku mrajok ngn depa... Haha... Xmalu tua2 mrajok... :) Da saket ati aku dah... Td dowg tgor2 pon aku wat tatau je... Tau pon prasan yg aku saket ati... Ahh... Maleh nak layan owang camtu... Yela... Da tak suke an... =( 


Pastu yg malangnye... Masa blek aku brtentang mata lak ngan ex-BEST FREN aku... Waduh2... Ngeri tu buk..!! :( Haha... Tuhan je tau pedihnye ati aku waktu tu... :( Aku ase xde owang suke aku kat dunia ni... Aku cukup terkilan ngan ex-BEST FREN aku tu... Tahon lepas siap kata nk jadik best fren aku, 4evalah kononnye... Tp da stahon stgh tak bertegor... Sedihnyee... :( Jumpa pon wat tatau je... Cakaplah yg dia tak suke aku... Jgnlah dok diam je... Selagi dia tak cakap pape, slagi tu aku takleh `lepaskan` dia camtu... Terseksa aku tau tak... 


Sume owang at dunia ni cam tak suke aku je... Wawawa... =( Aku cuma nak hepikan owang je... :( Aku tau ar aku wat lawak kadang2 tu ter`over` yang melampau-lampau... Tp xkan pasal tu kowng nak marah... Ok lah... Mulai sekarang, aku da takmau kacau kowang daa... Da kowang tak sukaa... =(  Tahniah ar kat kowang wat aku sedih harini... Aduhh... Pedih hati aku... Maleh na cakap daahh... :(


***``Kowg`` tu bukanlah yg nga bce n3 aku skrg ni... Kowg yg nga bce n3 aku ni aku syg cgt2... ( Kenela bodek2 sket, kang majok kng xde spe nk singgah blog aku ni kang... Hahah... =]***




Mak Yong...

Oppss! Azham kini sudah gila blog... Hahah... :) Tiap2 ari gatal je tgn nk post something... :) Okey2... Kali ni aku nk cite psal Mak Yong... Hahah... :) Kdengaran ala2 tradisional gituu... Sebenarnya... Selain Celine Dion... :) Aku minat gila ngan Mak Yong... Haha... Pengakuan berani mati ni..! Opps..!:) Tahon lepas aku aktif gak la belaja2 Mak Yong ni ngn kak angkat aku... Dia ex-student ASWARA, so dia blaja Makyong2 ni... Tp thon ni aku xaktif coz PMR kan... Tp cuti krg aku nk blaja blek lah... :) Best woo... Bkn dance je... Siap de nyanyi ngn brlakon... Hahah... Tp yg xbestnye... Rmai gak owang yg kutuk2 aku blaja Makyong2 ni... Kata sesat la, ktinggalan zaman lah... Kdg2 sdih gak aku... Hehe... Tp lantak jelah kan pe owg nk kata kan... Mmm... Tarian Mak Yong ni aku suka sbab dia agak cam Siam2 sket... Yelah kan... Makyong ni pon berasal dari zaman Raja Perempuan Pattani dulu... Mmm... Xpaham..?? Ish2... Ni msti bila cikgu ajar Sejarah at dpan, kowg tidor kat blakang...  Btol x, btol x..?? Haa... Da kantoi daahh... Hahah... :) Agi satu aku minat Makyung ni sangat coz stiap penggerakan ngn lagu2 dia de mksodnye yg mndalam... Susah dicerna dek akal kita sendiri... Cewah... Lawa ayat... Hahah... :) Tp best ah... Kat Istana Budaya da permodenkan Makyung untuk tarik minat belia2 muda... Cyelah Rosnan... Teringin nk bersama ngn diowg perjuangkan seni Mak Yong... Wawawaa... :(


















Okeyla... Entah knpe entah ttibe je semangat aku nk taip panjang2 mrudum dgn mndadaknye... Hahaha... :) Choww..


## Ouch... I Love Mak Yong... :) ##