30 November 2009

I Laaapp Uuuuu!!! :)

Alahaii Celine Dion... Ni yg membuatkan aku lagi sayang kat kao nii..!! :) :) :)















** Nyesal ta minat Celine Dion awal2... :( **

Malang Betoi Huhh =,="

Entry ini dipost dalam keadaan empunya blog yang masih menanggung malu erk.


Tadi aku gi Tapah... Ikot mak aku na bayar duet blablabla... *Ish aku ni ikot mak je an... Hihi... :p Pastu pas abeh sume urusan at Tapah tu, tros arr kitaowang blah balek... Maleh na melencong mana2 da... Agipun bukan de pape unn at Tapah tu... Pastu masa na balek, nampak arr de owang jual buah mata kucing at tepi jalan tu an... Oleh kerana buah tu feveret aku plus aku meronta2 dalam kete na makan gak, maka mak aku pun berentikanla kete  at tepi jalan na bli buah mata kucingg yang sedap tu... Yummie! :D


Then, mak aku pun pun beli arr dua kilo... Sebab kebiasaannya satu kilo aku yang punya... Kik2.. :) Ok2, saya tipu jee... Ne de owang makan buah sampai 1 kilo sowang... Gila ka? 


Tgh mak aku nga sembang2 ngn owang yang dok bejual tu... Tibe2, BOOMMM!!! 


"EH MAK KAU JATUH BLABLABLA!" *Melatah* dan semua mata memandang diri yang popular ini... :(


Pastu tros aku lari masok kete... Malu ta terkata... Tagune punye kotak... Kao jatuh depan aku watpe... Wawaa... Malu2!Sampai sekarang mak aku asyik kacau aku je... Pecah rahsia yang aku ni melatah cam owang tue... Waduh2... :(





Saya takmao jadi atok lagi... :(




29 November 2009

Malam Yang Menyeramkan

Sebenarnye bende ni da lama aku na post da tp aku takut dibayangi oleh misteri... Cewaah! Ayat Misteri Nusantara gitu... Hik2... :D


Tiap2 malam, macam bese aku akan tido kol 1-3 gitu... Beselah... Kalao aku duduk je kat depan komputer ni... Alamatnye melekatla punggung aku kat kusi ni berjam2... Hihi... :) Cuti2 sekola yg panjang ni... Agilah... Mungkin perkataan `berjam2` tu patut ditambah `puluh` sbab 2-3 ari ni aku on9 sampai kol 4 pagi... Huhh... Dasat2! :)


Dan masalah utamanya, bila tang nak tido tu... Waduh2 seram bangg! Umah aku dalam taman ni terletaknya kat hujung jalan pulak tu... So, dekat arr ngan utan plus sunyi pulak... Then, bilik aku lak bilik hujung, yang dekat ngan dapur... Boleh denga gak la hidupan2 hutan yang ta reti dok diam tu... Erk... Meremang bulu tengkuk aku ni haih!


Bila aku off9 na tido kan, aku terpaksalah gi tutup lampu coz family aku an da tido an... Hihi... :D Pikir la sendiri macammane condition aku waktu tu... Pastu na gi bilik tido aku tu punye la jauh cam dari Sungkai ke Pattaya pulak asenye... So, kenela lalu dapur umah aku yang menyeramkan tu... Haha... :) Jadi untuk menenangkan ati aku yang ase cam na mati bergetarnya, aku pejam an mata bila lalu at dapur tu... Ahh... Lantak arr ta nampak pape asalkan aku ta nampak bende yang pelik2 tu... Hahah... :)


Belum cukup dengan dugaan tu... Bila aku baring, de je bunyik yang kurangg enak didengar... Hahah... Bunyi kipas la, kertas laa, cengkerik laa... Ish... Kacau betol... :) Waktu tu sape yang try na kejutkan aku tetibe sure kene pelengkung saat2 tu gak... Na try? Meh la... Hik2...




Tu lah... On9 agi sampai 3-4 pagi kan da seram na tido daa... Hihi... :0 Ha pe agi... Gi off cepat... Jangan na blogwalking ngn tmbah follower je tao... Hihi... Pape pon... Jangan biarkan diri anda diselubungi MISTERIIII NUSANTARA....*Ayat Zainal Ariffin again... XD

28 November 2009

Sheila Rusly...





Nur Kasih habis jugak ye... Seyesly, aku ta minat cite tu pun... Hahah... :) Cite dia mmg aku akui sangatlah best and aku pasti kowang pon sama cam mak aku, tak lengkap rasanya hidup kalau miss 1 episod... Kikikik... :) 



Lama punya tunggu cite tu nak habis... *Taklama pun satu jam jee... Pastu aku tgk Taubat Nasuha... Tros kegiatan2 aku di internet terhenti seketika... Hihi... 


Syahdu gilla ahh... Agi lak Sheila Rusly pun berlakon sekali... Waduh2... Hahaa... :) Aku suka arr cite ni... Tak macam cite2 lain... Yg happy ending la kononnya.... Padahal kebanyakannya dlm dunia realiti, takdelah berakhir dengan kebahagiaan pun... Tol tak?? 


Bercakap pasal Sheila Rusly ni... Mmg dialah pelakon kesayangan aku dari aku kecik agi... Muah3... Hahah... :) Harap2 Anugerah Skrin nanti menangla cite tu Kak Sheila ye... Hihi... :) 


Sume watak dia aku suka, dari yang komedi sampai lah watak air mata... Tadi aku na nangis da tgk cite  tu tapi  cover2 la... Mak ngan adik aku pun tgk skali... Jgn na cari pasal gi nangis2! Tak pasal2 kang kene perli... Pedih telinga wooiii... :) Bravo Kak Sheila! Lakonan yg mantap! Kikikik... :)


Watak jahat dia yang aku suka bila dia berlakon dalam Manjalara tu... Wah2... Mmg dasyat tollah kekejamannya... Datin Saharalah, bukan Sheila Rusly... :) Lakonan yang mantap... And bravo again! Hihi.. :)












Ikot an na boh pic bnyak2 smpai kowang muntah... Tp malam ni cik internet lembab cam siput... Kang aku tendang modem ni kang bawu tao... Huhh! 


Alahai... Comelnye Sheila Rusly pas pakai tudung... Tak arr cam artis sowang tu... Janji na pakai tudung konon tp upe2nye pakai selendang... Tutup2 camtu je... Nmpak jambol seketul kat depan... :) Sape?? Maleh la aku na ckp namanya, kang ta pasal2 lak kene samann... Kihkih... :) Lasernye mulut aku... Selaser Azwan Ali... Oppss!


P/S : Err abg Azwan, jgn entam saya naa... Saya taola blog abang number satu di Malaysia... :)

26 November 2009

Salam Aidiladha

Aku malehh na tuleh panjang2... Yela... Aku tao... Msti korg nga melantak lemang ngn kueh tu waktu2 skrg ni an..?? Tak pun nga plan2 dlm kepala otak nak mrayap katne sok... Wtv la... Oleh itu, aku pun tak ketinggalan mengucapkan, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA tok sume umat Islam kat muka bumi allah yg indah ini... :) Semoga Haji & Hajah yg kat bumi Mekah tu dapat menyempurnakan ibadah haji dengan baik...

Photobucket



Maleh sangat nak tulis, so wat ni je laa... :)

Kisah seorang duda :)

En3 ni agak kedewasaan sketlah... Cewahh... *Pe ko ingat ko tu kecik agi ke selama ni, am? Hihi... :) Oklah... Cite dia cmni...



Pg td an aku ikot arr mak aku gi pasa... Beselah... Anak mak kan... *Yelah, kang da kawen kang tao la cara2 na bli brg2 uma ni kan... Hahah... :) Ai, da gatal sangat nak kawen aih! Hihi... :) Pastu masa nga beli sayur tu... Kiteowang terserempak ngn sowang laki tua ni... Nampak gayanya cam `mamak`... Janggot dia, aisehman... Hihi... :)  Pastu kiteowang pon troskan menjelajah pasa tu mencari ikan terubuk... Yelah... Ttibe lak aku ngidam na makan... Wat bakar cicah air asam... Ceiihh... Cam pregnant lak ngidam2 ni... Hihi... :) Ok2... Tuka topik...


Pastu mak aku na beli kobis lak kan... Terserempak la agi ngn pakcik `mamak` tu... Dia pun na bli sayur gak at situ... Then, dia pun brsembang la ngn mak aku... Pastu dia tanya, `kalau na wat sup waktu bila na trok daun tu?`... Aku pon plek bin hairan laa... Pasal pe lak dia tnye cmtu..?? Then mak aku pon gitau arr cara2nya... then, start la brsembang... Pakcik tu cakap yg di tu DITINGGALKAN bini dia... Waduh2... Sadis tol... Hahah... :) Eh... Aku lak yg lebey2... :) Pastu dia tunjuk arr gambar bini dia ngan anak depa tu... Aku pon ape agi, cepat2 arr aku hulur tengkuk aku ni nak tgk... *Beselah, penyibuk mmg cmtu, ceitt... :)* Fulamak... Lawa doe... Cam da ta dapat aku bezakan mak ngn anak... Haha... :) Seyesla... Kalah Rozita Che Wan weyy... :) Cam ta cye lak aku... Pakai ilmu ka? Hahah... :) Oyy2... Ta baik ngumpat n berburuk sangka tao... Dosa2... :)


Then dia ckp arr... Dia da kawen 20 tahon... Ish2... Sedih tol aku denga... Dia ckp, bini dia lari ngan jantan lain, then siap cabar dia agi... Soh jaga anak, kalau dia tu jantan... Ish2... Tak gune punye BETINA... Haa.. Kan da kene... Terserlah ketidaksopanan saya... Hihi... :) Pastu pakcik tu cakap la, `aku ni kalao na kawen lain, da lama aku buat daa, tapi saja je, aku nak tunjuk kat dia yang aku boleh jaga anak sowang2`... *De hati agi tu...  Hihi... :0 Maaf diatas keceluparan saya ini... :D


Tp kalau dipikirkan... Mmg sedih la gak kan... Kesian pakcik tu... Ehem2... Sstengah tu kekadang asyik entam lelaki je... Tapi jarang lak kita denga pompuan wat hal yg dipersalahkan... Tol tak? Kalau ye pon, mesti kata lelaki tu takpandai jaga hati pompuan... :) Tp wat pakcik tu, bersabarla... Sok jantan dia mesti tinggalkan dia gak... Just tunggu jee... Ala... Dia pon tua gak nanti... Masa tu barula dia tawu sape diri dia... *Perasan dia bce blog aku* :)


P/S: Entry ini BUKAN UNTUK MENGHENTAM KAUM WANITA.... Diulangi, BUKAN UTK MENGHENTAM KAUM WANITA! *Habaq dulu, kang trok aku kang kene entam balek... :)

25 November 2009

Tak Guna

Tak gune tol... Aku dapat mcg yg mnyeramkan ni kat myspace...



nama:: dirahsiakn

die brumor 3 taon

die x de MULUT n MATA

die niwh da meninggal dunia

sesiape yg da bce..

tp x forwardkan...

mlm nie die akn dtg

sbelah katil anda

dan memperhatikan anda

dia juga akn berada di syiling

untok memperhatikan anda'

jika x percaya

kisah ini berlaku pd 29hb6 taon 1914

ade sesetengah org

yg tlah mati trkjot krana

tidak mempercyai

msg ini da memadamnya

org pertama

adalah kekasih anda...

dan seterusnya..

akn hilang perlahan lahan

dlm msa 24 jam

forwardkan msg niwh kepada 24 org

keluarga anda tdk akn d'gngu

slepas 10 ary

org yg anda ska akn menyukai anda

maafkan sy~~

sy jga tlah d'paksa



Ishh... Ni yg mmbuatkan aku takot nak tidow ni... Hahah....... :)





24 November 2009

Malehh ahh...

Maleh na update blog... Ikot an bnyak cite ni tapi ntah nape 2~3 ari jari ni maleh nak naip... Ish3... Hihi... :) Rini cuma nak mmperindahkan agi profil at myspace ngn friendster uuhh... Haa... Pe agi, click ar cpat... Pastu jgn lupe tekan butang `add` ye... Hahah... :) Menyempat agi ko ye aammm... :) Rini entah pe angin entah... Aku anta mcg kat sume owang, xsowang pon yg balas... Uisshh! Ni yg angin ni... Hihi... Oklah... Aku nak  terjahh blog kowang lak...  :)




23 November 2009

Tag Dari Kak Rosma Noo... :)

Aduss... Aku diberi tugas yg berat... Utk jawab tag dari Kak Rosma... Hahah... :) Seyesly, nila 1st time aku tag-menge`tag` ni... :) Ikot an ati... Takmau jawab ah... Tp oleh sbb nama aku dicalonkan dalam tangga teratas yg diberi tanggungjawab utk jawab tag kat blog akak Rosma tu, ( Aisey, ttibe lak terasa diri ini seglemer Celine... Haha... :] ) maka, takleh na watpe lah... Kang kalau takjawab  kang, majok lak kak Rosma tu kang... Da la dia ni rajin je komen entri2 aku ni... Tol x kak..?? Haa... Da kembang la tu... Hahahaa... :)


Okey... Kita tgk... :)


a. Write five (5) intereting facts about the person who gaves you this award


~ Penyayang...
~ Sensitif...
~ Cantik... ( Nga bodek ni! ) :]
~ Suke main bowlingg...
~ Suke komen2... Haha... :)


b. Jot down ten (10) intereting facts about yourself and your hobbies..


~ Suke main2...
~ Suke ngumpat owang a.k.a Mulut Tempayan...
~ Suke Mak Yong...
~ Minat gila ngan Celine Dion... :)
~ Suke terjah menerjah...
~ Suke mengkritik... :P
~ Suke korek rahsia owang...
~ Suke gila ngan rambut Jae Joong... :) Dora, jgn marah yeerr... :D
~ Mudah merajuk... Oppss! :)
~ Anti G.E.D.I.K.S... :)


c. Pick your ten (10) deserving recipients and the describe them


~ Ibuhani - Pas puas berjalan ngn anak2 tu, luang2kanlaa masa tok jwb yee aunty... ;) 
~ Idora - Peminat tegar Jae Joong yg xboley diubat lagi ... :)
~ Faten - Suke gaya penulisan dia... Kelakar... :)
~ Biha - Lebih kurang cam Dora gak la... Minat gila ngan cowok Korea... :)
~ Photoshah - Yg gemar berfoto... :)
~ Aienn - Sama cam Dora n Biha... Peminat fanatik artis Korea...  Adess... Bermadu la Jae Joong tu... :)
~ Nana - Kakak yang comell... :)
~ Cik Pieka - Wow! Follower da 200 ooo... Xley jadi! Kene tag gak ni... Hahah... :)
~ Alya - Tahniah coz dapat 5A... Dan tahniah gak coz kene tag dgn sye... Hahah... :)
~ Cik Epal - Sukee makan epal maybe... :)


Ok yee kak Rosma... selesai sudaa tugas sye... Yg dicalonkan itu... Sila jawab yee... Kang sye bg award... Da siap mai habaq naa... :)

21 November 2009

Entri Khas Utk Warga 3 Utarid :)

Berakhir gak sesi persekolahan 2009... Tahun yg mencabar wat aku n kwn2 f3 yg lainnya... Tahon yg penuh dengan kontroversi... Tahon yg penuh dgn drama2 swasta... Tahon yg mnyaksikan gugurnya air mata seorang `insan` ( Oppss! )... Tahon yg penuh dengan pacal2 yg suka ckp `belakang`... Tahon yg menyaksikan bibit cinta sang kekasih....


Tahon ini jugalah yg menyaksikan percintaan yg tidak dibalas oleh orang yg dicintai... Tahon yg mnyaksikan seorang teacher yg akan brtempik bak garuda jika eseinya x disempurnakan... Tahon yg mnyaksikan Permaisuri 3 Utarid menendang mejanya hingga terbalik dek kerana putra putrinya tidak membawa kamus... Tahon ini juga menyaksikan ksungguhan seorang guru Mathematics yg tidak pernah letih memberi kata2 perangsang... Tahon ini juga mnyaksikan pelajar2 yg tidor dlm klas dek kerana khutbah Sejarah yg disampaikan... Tahon ini jugalah yg menyaksikan orang `atas` mnjadi guru Geografi... Tahon ini jugalah yg mnyaksikan guru yg sudah naik fed-up ngan prangai murid2nya...


Tahon ini juga menyaksikan memori yang dicipta dari hari kehari... Memori suka dan duka... Menyaksikan sondol menyondol antara dua gadis...Menyaksikan gurauan yg berlebihan sehingga ada yg meminggirkan diri... `Dia` yg otak bluenye melampau2... `Dia` yg gila kuasa... `Dia` yg ingin memegang status anak cikgu... `Dia` yg asyik bergossip... `Dia` yg lurus bendul... `Dia` yang prasan cute... :) `Dia yg kreatif... `Dia` yg gila CT... Dia yg gila Celine Dion... :) :) :) `Dia` yg pandai... `Dia` yg kecoh... `Dia` yg suka wat hal... `Dia` yg banyak cakap... `Dia` yg kurang cakap... Dan, `dia` yg masih menunggu cinta abadi...


Tahon ini juga menyaksikan kerjasama sekelas hingga dinobatkan Kelas Terbersih Sepanjang Tahun... Tahon yg menyaksikan peperangan merebut kekasih hati... Buka sahaja kekasih hati, malah kekasih idaman yg handsome lagi famous seperti Abg Zoey, Shah Jazley dan Kamal Adli... :) Tahon ini juga gelaran `Takumi` muncul entah dari mana, utk dispesifikkan kpd sowg abg f6 yg tidaklah sehensem mana... Tahon ini juga mnyaksikan bodek2 yg mmpunyai maksud yg tersirat dan tersurat.... Tahun ini juga mnyaksikan dua orang yg sudah tiada harapan utk bersama lagi... Tahon ini jualah yg menyaksikan gurunya2 berdoa, utk yg terbaik untuk anak muridnya, ketika `anak2` mereka itu berjuang didalam dewan peperiksaan...


Ya! Dan hari ini... Memori tahun ini diimbas kembali...  Pedih hati memikirkan... Kenangan indah yg tak boleh diulang kembali...


3 Utarid In Memory...

Guru-Guru 3 Utarid


Cikgu Raha 
Cikgu Razmarina
Cikgu Zaini 
Cikgu Salmi 
Cikgu Zuriani
Cikgu Zaidi
Ustazah Normah
Teacher Thayabari


Hero2 3 Utarid


Fuad (Kepala 3 Utarid) :)
Azham
Faizul
Faiz
Khairi
Sathiskutty
Jing Hong
Chun Kit
Chee Kewn
Chun Kai


Heroin2 3 Utarid


Ateqha ( Penolong )
Mazura
Syahidah
Syakira
Fateha
Azizah
Ganesheni
Hanisah
Lina
Shahira
Wafa
Roshailina
ChinMun
Hui Ming
Cindy
Wai Theng
Cheng Mun
Kah Lok
Kah Poh
Wai Hun
Hemalatha
Komadhi
Vanisri


Setiap bibit2 memori kita xkan ku lupakan hingga keakhir hayat... :)


19 November 2009

Waduh2...

Aku dilanda kebosanan yang melampau... Hahah... :) Mmg aku xdapat byangkan cmne condition aku cuti pnjang kang.... Mesti aku sewel punye laa... Silap aribulan taon dpan aku skola at Tg. Rambutan... Hahah... :) 




Wah2... Haha... :) Ni bukanla manga aku... Aku pinjam jew... Pas PMR aritu, tros kwan aku tu bwk manga2 ni sume... Da jadik cam stor lak aku tgk... Hahah... :) Rini je aku pnjam 6 buku... Haa... Dlm masa 3 jam je aku da abeh bce sumenye... :) Tp Hot Gimmick yg last tu takde la aku abehkan... Aku nak rasmikan kt skola sok... :) Best giler weh Hot Gimmick tu... Tak sanggop aku nk abehkan... Hahah... :) Fuad yg sbelom ni layan buku2 ilmiah je... Tros jdik taksub smacam ngn manga2 ni sume...  Aku pon sram nengoknye... Teha... Ko le punya pasal gi hasut kiteowang.... Ish3... :) Pastu skrg da jadik musim tuka nama...




Fuad pon nak gak... Cehh..!! :)

Aku lak..?? Of course le Azham Shinogu Hatsumi... Haha... :) Gediknye... :) Mule2 aku nak bohla nme aku ni Azham Azusa Ryoki... Tp Teha & Ganesh xbagi... Wawawa... Depa da cop dulu daa... Siap ugut aku agi tu... Jgn main2 weh... Si Teha tu kalau tumbuk owang, mmg `selamat`la jwabnya... :) Si Ganesh lak The Queen Of Archery... Waduh2... Ngeri tu weyy..!! Hahah... :) K lah... Aku da tak tau pe yang aku ngarut ni... Hahahaa... :O




Teha, Aku Sayang Kaauu!!

18 November 2009

Wawawaa... :(

Sdihnye aku hari ni... :( Aku sedarla spe aku ni... Wawawa... =[ Mmm... Aku sedar lama da yg dia cam xsuke aku dari taon lepas agi... Dia cam xmo pndang aku je... Kdg2 aku wat lawak pon dia cam marah2... Sedihnye aku... Pastu tadi kwn aku yg agak rapat ngn aku pon marah2 aku... Last2 sekali, aku mrajok ngn depa... Haha... Xmalu tua2 mrajok... :) Da saket ati aku dah... Td dowg tgor2 pon aku wat tatau je... Tau pon prasan yg aku saket ati... Ahh... Maleh nak layan owang camtu... Yela... Da tak suke an... =( 


Pastu yg malangnye... Masa blek aku brtentang mata lak ngan ex-BEST FREN aku... Waduh2... Ngeri tu buk..!! :( Haha... Tuhan je tau pedihnye ati aku waktu tu... :( Aku ase xde owang suke aku kat dunia ni... Aku cukup terkilan ngan ex-BEST FREN aku tu... Tahon lepas siap kata nk jadik best fren aku, 4evalah kononnye... Tp da stahon stgh tak bertegor... Sedihnyee... :( Jumpa pon wat tatau je... Cakaplah yg dia tak suke aku... Jgnlah dok diam je... Selagi dia tak cakap pape, slagi tu aku takleh `lepaskan` dia camtu... Terseksa aku tau tak... 


Sume owang at dunia ni cam tak suke aku je... Wawawa... =( Aku cuma nak hepikan owang je... :( Aku tau ar aku wat lawak kadang2 tu ter`over` yang melampau-lampau... Tp xkan pasal tu kowng nak marah... Ok lah... Mulai sekarang, aku da takmau kacau kowang daa... Da kowang tak sukaa... =(  Tahniah ar kat kowang wat aku sedih harini... Aduhh... Pedih hati aku... Maleh na cakap daahh... :(


***``Kowg`` tu bukanlah yg nga bce n3 aku skrg ni... Kowg yg nga bce n3 aku ni aku syg cgt2... ( Kenela bodek2 sket, kang majok kng xde spe nk singgah blog aku ni kang... Hahah... =]***




Mak Yong...

Oppss! Azham kini sudah gila blog... Hahah... :) Tiap2 ari gatal je tgn nk post something... :) Okey2... Kali ni aku nk cite psal Mak Yong... Hahah... :) Kdengaran ala2 tradisional gituu... Sebenarnya... Selain Celine Dion... :) Aku minat gila ngan Mak Yong... Haha... Pengakuan berani mati ni..! Opps..!:) Tahon lepas aku aktif gak la belaja2 Mak Yong ni ngn kak angkat aku... Dia ex-student ASWARA, so dia blaja Makyong2 ni... Tp thon ni aku xaktif coz PMR kan... Tp cuti krg aku nk blaja blek lah... :) Best woo... Bkn dance je... Siap de nyanyi ngn brlakon... Hahah... Tp yg xbestnye... Rmai gak owang yg kutuk2 aku blaja Makyong2 ni... Kata sesat la, ktinggalan zaman lah... Kdg2 sdih gak aku... Hehe... Tp lantak jelah kan pe owg nk kata kan... Mmm... Tarian Mak Yong ni aku suka sbab dia agak cam Siam2 sket... Yelah kan... Makyong ni pon berasal dari zaman Raja Perempuan Pattani dulu... Mmm... Xpaham..?? Ish2... Ni msti bila cikgu ajar Sejarah at dpan, kowg tidor kat blakang...  Btol x, btol x..?? Haa... Da kantoi daahh... Hahah... :) Agi satu aku minat Makyung ni sangat coz stiap penggerakan ngn lagu2 dia de mksodnye yg mndalam... Susah dicerna dek akal kita sendiri... Cewah... Lawa ayat... Hahah... :) Tp best ah... Kat Istana Budaya da permodenkan Makyung untuk tarik minat belia2 muda... Cyelah Rosnan... Teringin nk bersama ngn diowg perjuangkan seni Mak Yong... Wawawaa... :(


















Okeyla... Entah knpe entah ttibe je semangat aku nk taip panjang2 mrudum dgn mndadaknye... Hahaha... :) Choww..


## Ouch... I Love Mak Yong... :) ##

16 November 2009

OST Nenek Kebaya... :)

Ooii kowg.... Ttibe lak aku ase cam gila ngn lagu ni... Hahahaa... Asenye klo msok an dlm album ni laku ke hah... Mmm... Ta kesah lahh... Asalkan telinge aku  ni sdap mndengaunye... Hee... :) Eh2... Pe aku melalut smpai album2 ni... Hahah... :) Sjujur-jujurnya, aku takde laa sefanatik mak aku sangat dok ngadap citer Nenek Kebaya ni... :) Yelah... Kebiasaannye ptg2 tu aku mmbute je... Letih weh... Rini entah gila pe entah, kene blek kol 1.30... Slalunye plaja2 lepasan PMR ni blek awal... Kol 12.30 gituu... Ish2... Gila sungguh... Hahah... :) Alah... Blek kol bpe pon aku ttp membutee gak smpai Maghrib... Hahahaa... :) Yelah... Siang2 tidoo... Mlm lak berjaga cam kelawar... Hahah... :) Tp xpela kan... Pas PMR... Nk watpe pon... Watlah ssuke aty... Tp thon depan da xley main2 daa... Wawawaa... Kene study btol2 weyy... Coz thon agi stu SPM... Xleh main2 woo... Hahah... :) Ye la cgt nak study... Tgk2 mrapu gak... :) Ok... Layan... 




Opening montage dia je la eh... :)

Aiyaaa...

Aku nk carik citer ni blek... Wawawaaa... Nk tgk, Nk tengoookkk...!! :)














Sudah cari tp xde maa... =(

15 November 2009

Steam Rambut... ;)

Huuii... Ptg td aku wat steam rmbot... Wah... Besh2... Lmbot asenye rmbot aku ni skrg... Sok aku akan mlangkah msok ke pintu pagar skolah dgn pnoh kyakinan... Hahaha... :) Riak la tu..! Riak la tu..! :) 




Proses2 peng`stim`an...

Mcm2 dugaan tol mse wat steam rmbot td... Hahah... :) Dlm salun tu an sjok, an... Pstu tak sgke aku dia punyer ubat pon sejuk ya rabbi... Ya allah... Tuhan je tau punye sejuknye aku waktu tu... Smpai mnggigil-gigil... Hahaha... :) So, utk cover gigil aku tu, aku mcg je lah ngn kwn aku... Tp xleh hilang gak gigilnye tu... Haha... :) Tup2... Cina salun tu pon prasanlah aku menggigil cam owg dok at dlm eskimo... Then, dia pon bg ar aku cm selimut soh pkai... Haha... Malu gila bangang aku... Owg len pon senyum2 tgk aku... Nsib baiklah aku knl cina salun tu... Klau tak, mnggigil la aku sowg2 ngn tak malunye... Uhuk... Pstu dtg lak mamat sekor ni... Ngn kwn2 dia... Aku pon wat2 lah men mcg agi slepas mnyedari beliau asyik usha2 aku je... Wakaka... :) Pstu tau tak pe yg jadik... Kwn yg ikot dia tu gi curik gunting amoi salun tu... Huh... Nasib baik aku tak bercadang nak gunting rambut... Klau tak mesti malang nasib aku.... Hahah... :) Ksian amoi tu.. Bila dia nk amik sikat nk sikat rmbot aku, bru dia prasan... Klam kbot amoi tu... Pastu dia soh aku tggu jap coz dia nk crik budak yg curik gunting rmbot tu... Tinggallah aku sowg2.... Kah2... Da ar aku nga sejuk2 tu..! :) Tp xpe de slimut... Hahahaa... :) Adoyaii... Mcm2 dugaan...


Trang Tang Taaanngg..! Ni lah hasilnye...




Hahah... 
Jgn pndang lama2... Malu! Malu! :)

Hahaha... :) Murah je... Aku wat RM35... Bese lah... Rural area... Tp hasilnye mmg mmuaskan... :) Tp tunggu la... Hujung tahun ni... Aku nk wat rmbut cam Jae Joong... Mulai skrg aku akn smpan rmbot pnjang2... Bkn pe... Kng nk amek result kang nk la gak menayang rmbot Jae Joong aku kng... Ehem2.... Hahaha... :)





Ouch... Smart seyh... :)

Koleksi Gambar2 Lawaks... :)

Hahah... :)

























































Adoyai... Wakakakakakakaahh..!! :)

14 November 2009

Hot Gimmick!!!

Ouh!! Hot Gimmick... Komik mangga jepun yg aku tergila-gilakan sgt skrg... Hahah... :) Teha... Ko ler yg wat aku gila2kan komik mangga jepun ni sume... Wawawa... :) Dlm 2 jam je aku da abeh bce 2 siri... Hahah... Hebat x aku? Cewah..! :) Komik ni mmg besh gila lah... Romantik... Mncabar... De 12 siri sumenye... Aku bru bce 2 siri... :) Best woo... Rugi spe xbce... Hahah... Ha... Pe lagi... Silalah ke kdai buku yg brdekatan utk dpatkan komik yg mnyengat ini... :) 


Volume 1 :)




Volume 2 :)


Watak2 dalam komik yg comel2..!!! :) :) :)




Hatsumi Narita 
Heroin yg comel n cantik
Suke ah mata diye...  :)




Azusa Odagiri 
Yang comey n handsome... 
Smart gila ah rambot dia!! :)





Ryoki Tachibana...
Aku benci dia nih! :(
Nmpak je ulat buku tp jahat nk mmpos!


Ouch... Wo Ai Ni Hot Gimmick!!! Hahah... :)





























Komik ni wat aku tak tidur malam coz watak2 dia sangatlah comell!! Haha... :)