30 December 2009

Ape Tajuk?



Ha tengok title kat atas pong dah tao dah saya sedang kehabisan idea sekarang hahaha. *Tapi jari gatal nak update gak. Huhh. +___=








Aaaaaa~ Kah3. Sape sukee cite ni? Sape sukeee? Sape suka angkat kaki. :P


Ha jangan ingat saya layan cite cam Titanic2 tu jee tawu. Haha! Cite korea pong saya layan gak. Tetiba pulak kan tv8 tu ade cite korea. Selama ni cite Taiwan je yang keluar.


Drama korea yang last saya tengok... 



Wicth Yoo Hee


Whoaa. Taon pas ke taon lagi satu tu ha? *Lupee* :P Tapi drama ni mmg best gilak! Kah kah. :) Fanatik betul saya dengan drama ni sampai sume soundtrack dia ada dalam handphone saya. Terlupa sebentar lagu My Heart Will Go On saya tu. Ngeee~


Berbalik kita pada Boys Over Flower...



Pic yang menyakitkan hati buat peminat fanatik Kim Bum. ;P


Comey la kao Kim Bum. Haha. Smart seyh. :P Saya start tengok drama ni pun dalam episod 5 camtu. Mula2 tu teringin gakla nak tengok dari awal tapi nak buat camne kan. Busy la katakan. Busy online sebab waktu tu kebiasaannya saya mengadap komputer. Tv-tv ni saya jarang tengok haha! ;P


Setelah didesak beberapa kali oleh rakan saya yang bernama Teha tu. Maka, terdetiklah dihati saya untuk menonton drama ini. *Wah ayat SPM. Kihkih! :)


Pas tengok tu. Ishh rasa rugi pulak tak tengok awal2 urghh. Ishh nak kene tengok balek kat website tv8 nih. :P


Adek saya. Ha dia pun dah start gila dengan drama ni macam saya jugak. Hoho. :P Aii dek. Tak pernah2 kao layan cite2 korea ni. Layann gak kao yee. Siap kata nak buat rambut macam Kim Bum lagi tu. Muahahah! :)


Ha takde idea konon! Berperenggan jugak kao tibai ye amm. Hamek kao! :P


p/s : Tengah dalam dilemma ni. Nanti2 saya cerita.
p/s/s : Yang baca senyap2 tu. Tegur2 la. Saya tak makan orangg punyeee. :P



27 December 2009

Demam Titanic.












U jump I jump. Kah3.


Err salam.


Saya tengah demam ni. Demam Titanic. Kah3. Ye la an baru je tengok cite ni kat TV2 yang kononnya saya nak boycott dulu tu aan. Harhar. Lupakanlah jap ya pasal boycott2 tu. Asalkan saya dapat tengok cite ni yaa. Haihh.


Nasib baik kao bagi tao aku Teha. Kalao tak melepaslah aku tengok cite ni. :) Oyy kalao melepas  frust gila lah aku woyy. Harhar. :D Ahh. Really taching! Lagi2 pulak tang beautiful ending tu. Betul2 mengharukan okeyy. And last tu pulak berkumandangnya lagu My Heart Will Go On dendangan Celine Dion lak tuuu. *Ehem sape peminatnyaaaaa? :D Wakakakak. Wah syahdu betul ya.


Yalah. Saya taola cite ni cite lama punya.  Tahun 1997 punya cite.Tapi best. Cerita yang tak mungkin dapat dibandingkan dengan mana2 cerita pun bagi saya. Terutamanya Twilight! Ala aii! Kenapalah orang suka sangat bandingkan cita pontianak tu ngan Titanic? Tak layak untuk dibandingkan langsung okeyy! Huhh. :)


Kekadang saya  terfikir. Kalao betul2 la Rose tu wujud. Mesti terseksa kan. Berpuluh tahun menanti cinta yang sudah pergi. Babak yang Jack suruh Rose promise untuk teruskan hidup tu memang menyentuh hati betul  laaa. T____T


Eh terjiwang kejap kah3. Ishh takleh jadik ni. Nak kena cari vcd Titanic balek nih. :)


Okey2 stop cerita pasal Titanic.

24 December 2009

Keputusan PMR.

    
Ha tu tak lain tak bukan tu  nak tengok keputusan saya la tuh. :P Mmm yela dak. Kalao tak watpe saya buat entry ni kan. Hihi. :) Okla. Saya dapat 4A4B je. Tak banyak. Huhh.



Boleh besarkan. Takde masalah.


Berdebar betol tadi masa nak amek result. Tak senang duduk. Sampai geli punggung orang kata. Kah3. Masa nak tandatangan kat kedatangan tu pun sampai terketar-ketar. Abeh tak jadi tandatangan saya yang glemer tu. Wakakak. :P


Tapi still tak puas hati lagi la. ;( Lagi2 pulak tang BM tu. Entah macam mana entah boleh dapat B padahal benda tu yang saya target dapat skor. Yang peliknya tang Science boleh lak A. Haihh. Pelik. Tapi tahniah kat Fuad coz dapat 8 A`s ya. *Ha da boh link tu add la. Pe tunggu lagi. Hehe. ;D Wuuu. Taon depan mesti ko da pindah kan fuad. Takdela kawan aku nak mengumpat lagi pasni. Waaa! :(


Papepun. wat kawan2 form 3 yang dah dapat result tu. Congratulations! Tahun depan pulun betol2 naa for SPM. Jgn nak honeymoon aje yaa. Kah3. *Ishh tak sabar nak masuk U. 2 tahun je lagi. Wahh! :D


Ha sesape adek2 form 3 tahun depan tu. Jgn na online aje kerjanya ya. ;P Study study! Moga dapat keputusan yang cemerlang tahun depan. :)


p/s : P/S rini apa ya? :P

22 December 2009

Ape Ape Jela.



Wah. Haha. Ehem. *Blog berwajah baru. Wakakakakak. :P


Berminggu gakla saya buat menatang2 ni sume. Kah3. Tak pernah dibuat dek orang agaknya. Sampai berminggu2 gitu ya. Hoho. Tapi macammana pun still tak puas hati lagi. Lagi2 pulak tang gambar Titanic tu. Ishh. Haha. 


Mmm. Sengaja saya pilih warna biru. Ala2 laot dalam filem Titanic gitu. Kah3. Ditambah lagi dengan lagu Celine Dion *OMG! yang memukao tu. Wah. Haha. Lantak la orang nak kata saya jiwang ke apa. Asalkan semak2 hijao kat blog ni sudah ditebas. Hoho~ :D


Dalam `berminggu ni jugak` jari ni tertahan2 na tulis entry baru. Nak cerita ceritu. Nak kongsi mengongsi. Nak ngumpat-mengumpat. Opps! Haha. Tapi sekarang ni rasanya tak lagila kott. Tetiba lak malas, campur takut.





Gambar dicilok dari encik Flickr.


Takut? Ya. Saya takut dengan tarikh, 24 December.  Tarikh result PMR dikeluarkan. Gulp! :( Dan tarikh itu adalah lusa! *Ish! Kenapala cepat sangat. Rosak mood nak melancong. Hihi. Wah. Dari semalam berdup dap dup dap rasanya jantung saya ini. Doa-doakanlah ya. :)


Mmm. Tetiba pulak kehabisan idea. Yalah kan. Memikirkan ayat yang sesuai untuk seseorang yang maybe tak suka cara hidup saya?


p/s : Mood hilang dengan tiba-tibanya.


p/s/s : Ape nak jadilah dengan Melayu sekarang. Bangsa sendiri pun da tak ingat. Haihh. =_="


14 December 2009

Aii Apela Nak Jadi.

Aii sedar2 da 3 bulan saya jadik blogger ni ya. Haha. Saya taola blog saya ni tak sefeymes korang. Followers saya tak seramai korang. :)




Sejak jadik blogger ni jugak  macam2 jugala yg dihamburkan oleh saya di blog saya ni. Cacian, makian, kritikan, pujian and macam2 `an` lagila an. Erk. Da macam diari tak rasmi pulak asenye ya blog ni yaa. Aihh.




Saya ni suka perati orang. Jadi, saya jugak akan menjelajah blog2 sesape yg menarik hati saya untuk diterjah. Ya. Macam2 saya jumpa. Jenis yg bukak bisnes. Jenis yg saje je na umpan orang click nuffnang. Jenis yg mulut longkang. Jenis yg wat blog dia da mcam diari. *Hey, seyes! Blog dia sampai 700 lebih entrynya. :) Jenis yang koreanholic.  Jenis yang popular blognya. Jenis yang banyak cakap. Jenis yang diam2 ja. Ya. Macam2 jenis sungguh.




Tapi saya `tertarik` dengan jenis yg satu ni haa. Jenis yang menjadikan blog dia medan politik. Waah. Haha. Dasyat! Dasyat sungguh ya!




Medan politik? Mmm yang saya maksudkan bukanla pertembungan antara parti Pas ngan Umno tu ya. Pasal diorang memang saya tak akan masuk an dalam blog hutan tropika saya ni sebab saya memang menyampah yg teramat sangat dengan sifat kebudak-budakan mereka itu. Ya macam baby pulak ya abang2@pakcik2 politik ya. ;)




Tapi politik ni hanya dalam blogger sahaja. Tetapi fungsi mereka sama sahajaa seperti abang2@pakcik2 politik tu. Bezanya bergantung kepada followers a.k.a penyokong kuat mereka tulah ya. Yang samanya? Of course la tang mulut `emas` mereka yang memukao itu, ya. Yang dasyatnya lagi. Kebanyakannya mereka itu perempuan. Wah. Zaman sekarang perempuan pun boleh berpolitik ya. Jangan main-main! :D




Mereka ini saling dengki mendengki. Ya. Kebiasaannya, pada permulaannya, *Ketika followers mereka masih sedikit. mereka ini senyap sahaja. Tapi bila followers da ramai sikit. Mulalah nak hentam menghentam di blog masing2. *Saya tao blog `dia` itu popular. Jadi, mereka ini akan perasan yang followers mereka itu akan menyokong segala tindak tanduk mereka itu.




Baru sahaja saya menjengah blog seorang kakak yang comel *kott* agaknyala sebab dia yang mendakwa dia comel. Mmm bagi saya takdala comel hanya perasan saja kott. Ya sedapnya dia mengkondem blog kakak yang seorang lagi ni ya then bila kene hentam balek, dia pun memulakan perang dunia ketiga yaa. Ishh.




Sedap sedap berblogging pun ada juga yang tak sedapnya. Saya sungguh tak sedap jika ada orang yang berkias2 di blognya. Padahal kiasan tu tepat melayang ke hidung saya yang comel ini. Aii cakap sajalah depan2 kalao de yang salah silapnya. Biasalah saya juga manusia.  Jangan jadi COWARD la ya. Kenapala banyak orangg suka cakap belakang ye? Pandai cakap mestila berani cakap depan2. Betul tak? *Kao berkias aku pun berkias balek.




Err memang padanlah ramai orang bunuh diri @ gila dek kerana tekanan dengan alam internet.




Tapi saya tabik dengan orang yang buat blog dia macam diari. Sekurang-kurangnya takdela pacal2 yang mengganggu. Tahniah ya.




Mmm....




Saya juga semakin tidak faham macam mana blog seseorang itu boleh popular. Samaada melalui penulisan ka? Layout dia yang memukao ka? Atao ownernya yang comel/cantik/handsome/macho kaa?? Err siapa yang boleh jawab ya?




p/s : Kenapa banyak sangat `ya` di entry kali ni yaa??




p/s/s ; Sori entry kali ni agak negatif sikit.

13 December 2009

Malass.

Assalamualaikum. Haha. *Kenapa aku gelak?




Act, tadi aku cadang na tuka segala-galanya kat blog ni bg sejuk siket mata memandang. *Kekadang rimas gak la aku tgk semak2 hijao kat blog ni. Hahah. :)




Tp bila sampai je kat `rumah` encik glitter-graphics ngan puan hotbiggilityblog tu. Teros semangat aku merudum. Dari rajin terus ke perkataan, `malass`. Haihh. *Teruk aku ni ann?




Hey awak. Saya boring gila ni. Waaa! *Mana suma kawan saya ni. Ish. :(





Saya keseorangan sekarang.


Ok2 tuka topik. Hujung tahun ni cadang na gi shopping kat Ipoh. Ngan adik je. Yippie. Tu pun betul2 hari last cuti la. Haha. *Ne arr tao kot2 de special offer last2 tu an aannn. :) Lagipun cadang na beli handset baru.




Dan yang paling penting..

















Aku na cari vcd Titanic sampai dapat! Hahah. *Da 4 kedai aku gi tapi sume tadak jual. Ishh. Susah gila na carik cite ni ya.




Pe agi aku na cakap? Ishh tetiba ja abeh idea haihh.













One Nation Emcess




Tadi tengok depa ni `beraksi` kat tv2 tu. Ishh. Menyaketkan mata aku la aii. Terjongket sana terjongket sini. Ingat orangg suka sangat la tu. Ihh. Anti betol aku ngan diorang ni. Kalao ta suka mmg aku cakap terus je ya. *Takdela cam orang tu suka cakap belakang. Nak saman? Silakan, aku ta heranla bingoong. Hahah. :0




Errrr. Weh boleh tolong tak? Muka aku da semakin cengkung la. Waaa! Camne ni wehh. Da arr aku ni boleh dikategorikan underweight la gak. Ishh. Kongsila sikit pape tips yg membantu. Boleh? :(









Ok la weh. na carik lagu2 gamelan kat youtube. *Jangan heran! Saya memang agak ke`tradisional`an sikit. :)




p/s : Hey minah, cakap depan2 la kalo berani.




p/s/s : Boring la, sape leh teman? Hihi.